top of page
Litt Historie
oceanelectronics-logo-2.png

Sigurd Solberg  AS og Måløy Radioforretning AS slo seg sammen fra 01.januar 2018.

Det nye navnet på selskapet er Ocean Electronics AS med avdelinger i Måløy og Florø.

Med denne fusjonen har vi en bedre total og spiss kompetanse. Vi er mer fleksible og har større kapasitet til å ta unna jobbene innenfor maritim elektronikk.

 

Litt historie om selskapet Sigurd Solberg 

I 1924 starta Ludvig Solberg som en av dem første i landet egen radioforretning, og fikk året etter tildelt autorisasjons bevis nr. 7 som norsk radioforhandler. Seinere utvida forretninga med radioverkstad og foto og parfymeri, fra 1948 også med skipselektronikk.

Ludvig hadde ei tid handelsreisende-båten «Bølgen» som han nytta til handel innover fjordene.

Sonen Sigurd Solberg kom med i forretninga på 1950-talet og tok over i 1961. Forretninga heiter no Sigurd Solberg A/S. Tredje generasjon ved Jon Sigurd Solberg tok over bedriften i 1990. I år 2000 hadde firmaet 20 tilsette og ei omsetning på 32 millioner kroner.

Litt Historie om selskapet  Måløy Radioforretning

Måløy Radioforretning ble stiftet i 1940 av Bjarne Osmundsvåg og Sverre Skibenes. I krigsårene lå driften naturlig nok nede, men i 1945 åpnet firmaet på nytt. 

Etter en tid i kjelleren på Bedehuset i Måløy flyttet firmaet til nye lokaler i Sverre Skibenes' hus. Her dreiv en butikk og verksted til i slutten av 50-tallet. Da flyttet en på nytt - nå enda lenger syd i Gate 1 - til Lars Haugens eiendom, og her holder firmaet fortsatt til.

I 1986 trakk Bjarne Osmundsvåg seg ut, og firmaet ble overtatt av ansatte i bedriften.

Livslang service

​Målet vårt i Ocean Electronics  AS  er å følge kundene gjennom et fartøy si levetid uavhengig av fartsområde. Med fagfolk både i Florø og Måløy blir det enklere å yte god service til båtene der dei er. Det gir oss muligheten til å spisse kompetansen vår innenfor et større spekter av maritim elektronikk - og i tillegg satser vi på import av nisjeprodukt.

Våre tjenester

   Ocean Electronics AS leverer alt av maritimt elektronikk  til fartøy 

   

  • Navigasjon og styring

  • Maritim radio / GMDSS

  • Fiskeletingsutstyr

  • Satellitt TV / antenneutstyr

  • Bro løsninger

  • Satellittkommunikasjon V-SAT

  • Alarmsystem / overvåkning CCTV

  • Teknisk tegning  /dokumentasjon

 

  Revolusjonerende utvikling

   - krev fagkunnskap og fleksibilitet -

Det har skjedd ei formidabel utvikling i fiskeria i dei siste åra, og mye av det har skjedd på elektronikksiden. det tilsett hos Ocean Electronics må hele tiden holde seg oppdaterte på utviklinga, og med dobbel stab satser vi på å bli enda bedre og mer tilgjengelige.

 

Vi har ei fag-sterk bemanning som består av ingeniører , teknikere , og saksbehandlere med mange års erfaring i faget. Vi legg vekt på å være mobile og møter opp  der det trengs - når det trengs.  Vi er selvsagt opptatt av å holde oss faglig oppdatert.

Etter sammenslåingen har vi fått bedre kapasitet , og er mer fleksible på service og installasjon . Kompetanse og service er avgjørende for kundene våre.

For at vi bedre på våre tjenester ønsker vi tilbake melding fra våre kunder. Hva synspunkt dere har om Ocean Electronics  AS kan dere bidra med ved å svare på noen få spørsmål i et  evalueringskjema   som tar max 1 minutt å fullføre

Din lønnsomhet er vår suksess.   
bottom of page